martes, 28 de febrero de 2023

Agenda Primera Setmana Març

 


I començem el mes de març, on les dones van a ser les protagonistes de les nostres activitats culturals. El primer cap de setmana i després de presentar el projecte Meitner el dissabte 25 de febrer a la Casa de cultura, oferirem teatre d'adults sobre la vida de Lise Meitner i cinema valencià sobre la dona i les superticions.


Divendres 3 i dissabte 4 de març. 20.00 h TEATRE JOVES I ADULTS

PROJECTE MEITNER de CRIT COMPANYIA DE TEATRE


Direcció: Anna Marí i Daniel Tormo. Autor: Robert Marc Friedman Intèrprets: Paloma Vidal, Àlvaro Baguena i Panxi Vivó.

Lise Meitner, dona, jueva i codescobridora de la fissió nuclear fuig de l’Alemanya nazi. Després dels seu forçós exili a Suècia, es veu espentada a la més absoluta austeritat científica i econòmica a causa dels interessos particulars del seu amfitrió, Manne Siegbahn. En 1944, l’únic guardonat amb el premi Noval per el descobriment de la fissió nuclear va ser el seu estret col·laborador. Otto Hahn. El tribunal va ignorar el paper essencial que va desenvolupar Meitner en el procés. Cóm els recorda la Història? Quina importància donem a les nostres científiques? S´ha fet justícia amb Lise Meitner?
Col·loqui posterior amb els actors. En valencià. 60’. Public jove i adult. Preu: Gratuït. Reserves en: agendaalboraya.com o en Casa de Cultura 961862048


Diumenge 5 de març. 19.00h CINEMA VALENCIÀ


EL AGUA


Espanya. 2022 Drama. Direcció: Elena López Riera. Intèrprets: Laura Pamies, Alberto Olmo, Nieve de Medina, Bárbara Lennie

A l'estiu, en un xicotet poble del sud-est d'Espanya, una tempesta amenaça amb tornar a desbordar el riu que el travessa. Una vella creença popular afirma que algunes dones estan predestinades a desaparèixer amb cada nova inundació perquè tenen «l'aigua dins». Anna viu amb la seua mare i amb el seu àvia en una casa que la resta del poble mira amb suspicàcia. Al mig de l'atmosfera elèctrica que precedix a la pluja, Anna coneix Josep al mateix temps que lluita per espantar als fantasmes.
En castellà 104’. No recomanada a menors de 12 anys. Especialment recomanada per al foment de la igualtat de gènere. Preu: 3 €.

No hay comentarios: